Achter de schermen is Inge Boesewinkel al vaker bezig geweest voor Muurpathologie. In 2018 leerden wij elkaar kennen in een flexwerkplaats in Woerden; …net zelfstandig en de hoofden vol met dromen van onafhankelijkheid, kwam een bij het ander…

Inge is vooral boekvertaler, maar ik kon haar als revisor voor mijn technisch-wetenschappelijke teksten en als corrector voor mijn niet-moedertaal Nederlands goed inzetten. Als ik Inge nodig had, was zij er. De Corona-Crisis hebben wij als zzp’ers samen doorgestaan door ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen.

Ondertussen weten wij elkaars raad en daad te waarderen.

Wat Inge in de afgelopen vijf jaar vanuit de achtergrond deed, groeit eindelijk uit tot backoffice. Daar zijn wij trots op! Omdat de stroom aan leuke projecten in de laatste maanden alleen maar is toegenomen, heb ik het genoegen, Inge nu op regelmatige basis in te zetten. Sinds begin oktober 2023 werkt Inge circa 8 uur in de week voor Muurpathologie.

Zij is enorm onder de indruk van al de verhalen over onze cliënten en leert veel. Helaas kan ik haar als Muurpatholoog nog niet inzetten. Als de aanvragen maar toenemen zijn wij medio 2024 ook op zoek naar versterking op het gebied van Muurpathologie.

Ten slotte werden wij door Wouter Akkermans meegenomen voor een wandeling langs de Nieuwe Gracht naar een stuk waar het wegdek was opengebroken. Hier konden wij met eigen ogen zien hoe weinig ruimte er was tussen het plaveisel van de weg en het tongewelf van de onderliggende werfkelders.

Het wervengebied omvat honderden middeleeuwse werfkelders die stuk voor stuk bepaalde restauratiewerkzaamheden behoeven. Aangezien de meeste kelders eigendom zijn van de bezitters van de bovenliggende grachtenpanden speelt goede communicatie en het houden van overzicht hierbij ook een belangrijke rol. Alles bij elkaar is het een prachtig project waaraan Muurpathologie een mooie bijdrage kan leveren.